69

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit järjestetään huhtikuussa 2019. Varsinainen vaalipäivä on 14.4. ja ennakkoäänestys Suomessa 3.–9.4. ja ulkomailla 3.–6.4.

Voit tutustua Kristaan ehdokkaana seuraavissa vaalikoneissa: 
Lue myös Kristan ehdokasesittely KD:n sivuilta. Kristan äänestysnumero on 69. 

Mitkä ovat tärkeimmät teemasi eduskuntavaaleissa?

"Tärkeintä on saattaa hiljaisten kansalaisten ääni päättäjien kuultavaksi. Lasten, vanhusten ja pitkäaikaisesti sairastuneiden kansalaisten asiat ovat minulle sairaanhoitajana lähellä sydäntä. He eivät voi ajaa asioitaan yritysten ja elinkeinoelämän tavoin ja resurssein yhteiskunnassa, mutta ovat kuitenkin yhteiskunnan ydin. Ilman hyvinvoivia kansalaisia – vauvasta vaariin – ei ole hyvinvoivaa yhteiskuntaa."

Mikä on merkittävin ajamasi parannuskohde omalle kotiseudullesi tai vaalipiirillesi? 

"Haluan Jyväskylän mukaan suurten kaupunkien rintamaan, jossa kehitetään hyvinvoivaa maakuntakeskusta. Kehittäisin hiilineutraalia Keski-Suomea elinkeinoelämän, matkailun ja julkisen liikenteen osalta.

Nuorten syrjäytymiseen ja päihdeongelmiin on saatava ennaltaehkäisevä ote jo varhaislapsuudessa. Koulutustakuun on toteuduttava laadukkailla toisen asteen opintomahdollisuuksilla. 

Vanhuspalvelujen laatu on saatava sellaiselle tasolle, että ne ovat hyvinvointipalveluita. Sairaanhoitajana seuraan näköalapaikalta, toimivatko palvelut vai eivät.

Haluan maakunnastani esimerkin kaupunkiympäristön ja luonnon monimuotoisuuden ylläpitämisessä ja ekologisesti kestävässä kehittämisessä. Luonto on nouseva matkailuvalttimme. "